Tanja Čudina Bratković – violina

Tanja Čudina Bratković (Split,1987.) OGŠ „Lovro pl. Matačić“, Omiš upisuje u klasi prof. Silvane Vulas, a maturira u GŠ „Josip Hatze“, Split u klasi prof. Grete Kittl. Potom upisuje studij violine na Umjetničkoj akademiji u Splitu, te nastavlja školovanje u klasi prof. Violete Smailović – Huart, gdje 2011. završava diplomski studij.

Tjekom školovanja pohađala je seminare kod eminentnih violinističkih pedagoga (E. Čugajeva, E. Huhn, A. Kouchner, I. Coretti, K. Petrović), te je sudjelovala na seminaru komorne glazbe u Weikersheimu (Njemačka).

Od 2001. – 2005. stalni je član međunarodnog simfonijskog orkestra za mlade, pod ravnanjem prof. I.Corettia ( YMISO), s kojim nastupa diljem Europe.

Sudjeluje 2002. i 2004. godine na međunarodnoj razmjeni učenika u Neumarktu (Njemačka) pod ravnanjem dirigenta Ch. Bauera, a 2016. odlazi u Neumarkt kao profesor, te  vodi sekciju drugih violina.

Od 2007. godine honorarni je član orkestra HNK u Splitu.

Profesorica je violine u OGŠ „ Lovro pl. Matačić“ i GŠ „Makarska“. Njezini učenici dobitnici su brojnih nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.