Dalija Šaban – klavir

Dalija Šaban rođena je 05.travnja 1985. u Splitu. Osnovnu glazbenu naobrazbu stiče u OGŠ„Lovro pl.Matačić“ u Omišu u klavirskoj klasi prof.Snježane Verunice;a zatim ga nastavlja u Glazbenoj školi „Josip Hatze“ u Splitu; paralelno s Jezičnom gimnazijom u Omišu. 2003.godine maturira s odličnim uspjehom u klasi prof.Ksenije Vučina,potom iste godine upisuje studij klavira na Umjetničkoj Akademiji u Splitu u klasi priznate pedagoginje Olge Cinkoburove,izv.prof. Dobitnica stipendije zbog odličnog prosjeka ocjena. 2009.godine završava studij stekavši titulu diplomiranog pijaniste i prof.klavira. Stručni ispit uspješno polaže 2010.godine.

Tijekom školovanja je dobitnica više nagrada kao solist;a također se profilira kao komorni muzičar i aktivno djeluje kao korepetitor(preko 30 diploma-nagrada, sa Regionalnih,Državnih i međunarodnih natjecanja učenika i studenata glazbe),a najplodonosniju suradnju ostvaruje s drvenim puhačima-saksofonima,klarinetima, oboama;ali također trubačima,flautistima,violinistima,hornistima itd.

Usavršavala se na solističkim i komornim klavirskim seminarima eminentnih europskih pedagoga S.de Simonea,V.Krpana i Olge Cinkoburove;te je redoviti polaznik stručnih vijeća klavirista Hrvatske.

Od 2007. godine je bila zaposlena u jednoj od najtrofejnijih hrvatskih škola;Glazbenoj školi „Dr.fra Ivan Glibotić“ u Imotskom;kao prof.klavira i korepetitor na osnovnoj i srednjoj glazbenoj školi;a od siječnja 2012.g. počinje s radom u OGŠ „Lovro pl.Matačić u Omišu) kao prof.klavira i korepetitor;pa je u kolovozu 2012.bila i službeni korepetitor „Ljetne škole violine“ pod vodstvom prof.Silvane Vulas. Aktivno nastupa na brojnim koncertima,natjecanjima i smotrama učenika i studenata glazbe.