Rezultati natjecanja ”Matačićevi mali skladatelji”

U Osnovnoj glazbenoj školi „Lovro pl. Matačić“ Omiš, u subotu 5. svibnja 2018.  održano je prvo školsko natjecanje u skladanju dječjih popjevki u dvije kategorije: za mlađi ( 3. i 4.razred) i stariji uzrast ( 5. i 6.razred).

Ovo natjecanje plod je ideje učiteljice solfeggia i teorije glazbe Vande Ferić, prof. Njezin cilj je bio potaknuti djecu na kreativni rad, koristeći za to znanje i vještine stečene kroz godine izobrazbe u glazbenoj školi.

Natjecanje je bilo ekipno. Djeca su se udruživala prema vlastitim željama i sklonostima. Sudjelovalo je petnaest ekipa, sedam mlađeg i osam starijeg uzrasta, ukupno četrdeset i pet učenika. Skladbe su izveli pred komisijom koju su sačinjavali učitelji različitih odjela OGŠ „Lovro pl. Matačić“ ( Silvana Vulas, učiteljica violine, Ivana Glibota, učiteljica teoretskih predmeta, Petra Žižak, učiteljica teorijskih predmeta,  Ana Vrvilo, učiteljica flaute, Mira Đukić Milašević, učiteljica harmonike i Vande Ferić, umjetnička ravnateljica natjecanja).

Djeca su polučila izvanredan rezultat, svi su uz priznanja dobili i fascikle s notnim papirom, blokom i kemijskom s logom natjecanja, da bi ih se potaklo na daljnji rad na skladanju. Dodjeljena su prva mjesta u svakoj kategoriji što i nije bio lak posao za komisiju. Zato su u starijoj kategoriji to mjesto podijelile dvije najbolje ekipe.Uspjeh ovog natjecanja upućuje na nastavak rada učitelja OGŠ“Lovro pl.Matačić“ na dječjem stvaralaštvu i organizaciju natjecanja i slijedeće godine s nekim novim idejama koje su iznjedrile iz ovogodišnjeg iskustva.

Rezultate natjecanja za mlađi uzrast možete pročitati ovdje.

Rezultate natjecanja za stariji uzrast možete pročitati ovdje.