Seminar za učenike flaute

U utorak 4. veljače 2020. u Galeriji OGŠ “Lovro pl. Matačić” Omiš održati će se seminar predavača Marka Zupana.

Marko Zupan (Slovenija) studirao je flautu u svojoj domovini, a zatim i u Parizu u klasi prof. Pierre-Yves Artauda i prof. Georgesa Alirola, gdje je osvojio “Diplome Superieur de Concertiste”, a kasnije još na Mozarteumu u Salzburgu u klasi prof. Irene Grafenauer. Usavršavao se na brojnim majstorskim tečajevima sa svjetskim poznatim flautistima, kao što su Aurele Nicolet, Peter-Lukas Graf i Emmanuel Pahud. Za vrijeme studija osvojio je brojne nagrade na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima (Trst, Beograd, Picardie, Braunschweig). Godine 2008. postao je solo flautist Sudetske filharmonije, a godinu kasnije i Filharmonijskog orkestra Brandenburškog državnog kazališta u Cottbusu.

Kao solist ili član orkestra održao je koncerte u SAD-u, Japanu, Kini, Vijetnamu, Alžiru i po cijeloj Europi. Nastupio je u brojnim poznatim koncertnim dvorana po svijetu, poput Berlinske filharmonije, Suntory Hall Tokyo, Wiener Musikverein, Konzerthaus Berlin, Slovenske filharmonije, Gasteig München, Hanoi Opera House, Shanghai Oriental Art Center, National Centre of Performing Arts in Beijing i Salerno Opera House.

Živi i radi u Berlinu kao samostalni umjetnik. Redovito surađuje sa orkestrima Berliner Symphoniker, Evian Festival Orchestra, Mozart Sinfonietta Salzburg, Neues Kammerorchester Potsdam, Philharmonie der Nationen i ostalima.