II. Matačićevo školsko natjecanje

Matačićevo školsko natjecanje namijenjeno je svim učenicima koji pohađaju osnovno glazbeno obrazovanje u Osnovnoj glazbenoj školi “Lovro pl. Matačić” Omiš.

Svrha i cilj natjecanja je potaknuti nadarene učenike na kreativnost, suradnju te razmjenu iskustava. Usavršavanjem tehnike sviranja instrumenta te usavršavanjem glazbene izvedbe potiče se talentirane učenike koji pokažu iznimnu razinu sviranja na razini škole na profesionalno usmjeravanje prema glazbi. Time se odabiru kandidati koji se prijavljuju na više razine natjecanja (npr. županijsko) predviđeno Godišnjim planom i programom Škole.

Natjecanje je podijeljeno u četiri disciplina (disciplina klavir, disciplina harmonika, disciplina gitara, disciplina solfeggio). U svakoj disciplini je imenovan Ocjenjivački sud s predsjednikom. Ocjena Ocjenjivačkog suda je konačna. Kriteriji ocjenjivanja Ocjenjivačkog suda su: tehničke vještine, kvaliteta zvuka, fraziranje, poštivanje stilskih obilježja i muzikalnosti, točnost izvedbe, umjetnički dojam (ocjene osobnog pristupa izvedbi).

Program natjecanja i njegovo trajanje su određeni za svaku disciplinu prema slobodnom izboru u skladu s višom razinom natjecanja radi kojeg se učenik prijavljuje na školsko natjecanje (pogledati detalje u pojedinoj disciplini).

Svaka disciplina je podijeljena u šest kategorija (1. kategorija, 2. kategorija, 3. kategorija, 4. kategorija, 5. kategorija, 6. kategorija) prema razredu kojeg učenik pohađa u glazbenoj školi. Na kraju svake discipline učenicima će se dodjeljivati medalje za sudjelovanje na Svečanoj dodjeli s posebnim koncertnim programom gostujućih glazbenika.

Natjecanje se održava od 6. do 8. veljače 2023. u Omišu, Punta 1 (matična škola) tijekom navedenih dana.

Prijave za sudjelovanje su otvorene do 27. siječnja 2023. godine.

Prijavu popunjava predmetni učitelj – PRIJAVNICA

Točan raspored će biti objavljen 1. veljače 2023.

POBJEDNICI INSTRUMENTALNIH DISCIPLINA NASTUPITI ĆE NA SVEČANOM KONCERTU 14. VELJAČE 2023. (UTORAK)

 

Discipline

Klavir

Mandolina

Harmonika

Gitara

Solfeggio

 • Natjecateljima se dodjeljuju nagrade za prva tri mjesta
 • Pobjednik kategorije nastupa na svečanom koncertu za Dan škole
 • Učenicima se dodjeljuju diplome za osvojenu nagradu i za sudjelovanje
 • Nastavnicima i korepetitorima se dodjeljuju prizananja za osvojenu nagradu i sudjelovanje učenika
 1. Tehničke vještine
 2. Kvaliteta zvuka
 3. Fraziranje, poštivanje stilskih obilježja i muzikalnosti
 4. Točnost izvedbe
 5. Umjetnički dojam izvedbe (ocjene osobnog pristupa izvedbi)
Član ocjenjivačkog suda ne ocjenjuje svog učenika koji se natječe, ni natjecatelja s kojim je u srodstvu!
 • Natjecatelji se ocjenjuju bodovima od 1 do 100
 • Uspjeh svakog natjecatelja određuje se zbrajanjem bodova s tiskanice za ocjenjivanje svakog člana ocjenjivačkog suda i djeljenjem zbroja s onim brojem članova ocjenjivačkog suda koliko ih je ocjenivalo toga natjecatelja
 • Srednja konačna ocjena sastoji se od cijelog broja s moguća prva dva decimalna broja iza zareza, bez zaokruživanja

Po završetku natjecanja u pojedinoj kategoriji objavljuje se poredak natjecatelja, konačna ocjena i moguća nagrada. Pojedinačne ocjene članova ocjenjivačkih sudova se ne objavljuju.

Ako više natjecatelja osvoji isti broj bodova, poredak određuje ocjenjivački sud.

Odluka ocjenjivačkog suda je konačna i neopoziva!

Ponedjeljak 6. veljače 2023. – disciplina klavir i harmonika

Utorak 7. veljače 2023. – disciplina gitara i mandolina

Srijeda 8. veljače 2023. – disciplina solfeggio

Točan raspored će biti objavljen 1. veljače  2023. godine na mrežnim stranicama škole te stranici školskog natjecanja prema prezimenu učenika počevši od A.

 • Davor Jelavić Šako

 • Jelka Popović

 • Josip Tomasović

Josip Tomasović

Prijavnica  SUGLASNOST
  Podatke koje od Vas prikupljamo (ime i prezime, OIB, ime i prezime učenika, razred osnovne glazbene škole, program za natjecanje obrađujemo isključivo u sljedeće svrhe: u svrhu prijave učenika-ce za školsko natjecanje osnovne glazbene škole, u svrhu informiranja i obavještavanja roditelja/skrbnika i u svrhu objave rezultata, fotografija i /ili video/audio snimaka koje će se objaviti na YouTube kanalu škole, Facebook kanalu škole, školskoj mrežnoj stranici, Instagram stranici škole, LinkedIn stranici škole te na službenoj stranici natjecanja. Vaše podatke ćemo čuvati i obrađivati samo u navedene svrhe. Vaši osobni podatci se neće proslijeđivati trećim osobama.