Predškolski program pripreme za osnovnu glazbenu školu (uzrast 6-8 godina)

Učenici koji pohađaju prvi razred redovne osnovne škole mogu upisati i pohađati i ovaj program kao dio pripremnog programa za upis u prvi razred osnovne glazbene škole.  Predškolski program se održava dva sata tjedno po 45 minuta. Predviđen je za djecu od 6-8 godina starosti.  

Djeca na predškolskom glazbenom obrazovanju uz igru usvajaju osnove glazbenih principa i upoznaju različite instrumente, razvijaju želju za uključivanjem u glazbene aktivnosti (pjevanje i slušanje glazbe), razvijaju glazbeni sluh, glazbeno pamćenje i osjećaj za ritam, obogaćuju emocionalno doživljavanje glazbe te njeguju i kultiviraju glasovne mogućnosti i težnju za intonativno čistim pjevanjem uz pravilno disanje i jasno izgovaranje teksta. Uz igru, pjesmu i ples na zabavan će način razviti glazbeni sluh, ritam i memoriju te uroniti u čaroban svijet Glazbe. Kroz obradu osnovnih glazbenih pojmova te razvijanje glazbene i ritmičke memorije steći će izvrsno predznanje za upis u glazbenu školu. Predškolsko glazbeno obrazovanje se provodi kroz različite podprograme (početnički solfeggio, mala škola violine).

Ukupna redovna godišnja participacija ovog programa plaća se u mjesečnim obrocima od 100,00 kn / 13,27 eura. (tečaj: 1 eur = 7,53450 kn.)