DRUGO MATAČIĆEVO ŠKOLSKO NATJECANJE

2. Matačićevo natjecanje 2023-1
✨MATAČIĆEVO ŠKOLSKO NATJECANJE ✨
⏩ Održava se 6., 7. i 8. veljače u matičnoj školi
⏩ Ovogodišnje discipline: solfeggio, klavir, harmonika, gitara, mandolina
⏩ Online prijave od 20. do 27. siječnja mogu se pronaći na web stranici škole ili klikom na poveznicu: https://ogslp-matacic.hr/2-matacicevo-skolsko-natjecanje/ te ih ispunjava predmetni nastavnik
⏩ Točan raspored bit će objavljen 1. veljače 2023.
⏩ Pobjednici instrumentalnih disciplina nastupit će na svečanom koncertu 14. veljače 2023. (utorak)
?Nešto više o natjecanju:
Matačićevo školsko natjecanje namijenjeno je svim učenicima koji pohađaju osnovno glazbeno obrazovanje u Osnovnoj glazbenoj školi “Lovro pl. Matačić” Omiš.
Svrha i cilj natjecanja je potaknuti nadarene učenike na kreativnost, suradnju te razmjenu iskustava. Usavršavanjem tehnike sviranja instrumenta te usavršavanjem glazbene izvedbe potiče se talentirane učenike koji pokažu iznimnu razinu sviranja na razini škole na profesionalno usmjeravanje prema glazbi. Time se odabiru kandidati koji se prijavljuju na više razine natjecanja (npr. županijsko) predviđeno Godišnjim planom i programom Škole.
Natjecanje je podijeljeno u pet disciplina (disciplina klavir, disciplina harmonika, disciplina gitara, disciplina mandolina, disciplina solfeggio). U svakoj disciplini je imenovan Ocjenjivački sud s predsjednikom. Ocjena Ocjenjivačkog suda je konačna. Kriteriji ocjenjivanja Ocjenjivačkog suda su: tehničke vještine, kvaliteta zvuka, fraziranje, poštivanje stilskih obilježja i muzikalnosti, točnost izvedbe, umjetnički dojam (ocjene osobnog pristupa izvedbi).
Program natjecanja i njegovo trajanje su određeni za svaku disciplinu prema slobodnom izboru u skladu s višom razinom natjecanja radi kojeg se učenik prijavljuje na školsko natjecanje (pogledati detalje u pojedinoj disciplini).
Svaka disciplina je podijeljena u šest kategorija (1. kategorija, 2. kategorija, 3. kategorija, 4. kategorija, 5. kategorija, 6. kategorija) prema razredu kojeg učenik pohađa u glazbenoj školi. Na kraju svake discipline učenicima će se dodjeljivati medalje za sudjelovanje na Svečanoj dodjeli s posebnim koncertnim programom gostujućih glazbenika.
Natjecanje se održava od 6. do 8. veljače 2023. u Omišu, Punta 1 (matična škola) tijekom navedenih dana.
Prijave za sudjelovanje su otvorene do 27. siječnja 2022. godine.
Propozicije za svaku disciplinu nalaze se na stranici škole.