Matačićevo školsko natjecanje namijenjeno je svim učenicima koji pohađaju osnovno glazbeno obrazovanje u Osnovnoj glazbenoj školi “Lovro pl. Matačić” Omiš.

Svrha i cilj natjecanja je potaknuti nadarene učenike na kreativnost, suradnju te razmjenu iskustava. Usavršavanjem tehnike sviranja instrumenta te usavršavanjem glazbene izvedbe potiče se talentirane učenike koji pokažu iznimnu razinu sviranja na razini škole na profesionalno usmjeravanje prema glazbi. Time se odabiru kandidati koji se prijavljuju na više razine natjecanja (npr. županijsko) predviđeno Godišnjim planom i programom Škole.

Natjecanje je podijeljeno u pet disciplina (disciplina violina, viola, violončelo, disciplina klarinet, oboa, flauta, saksofon, truba, disciplina klavir i harmonika, disciplina gitara, disciplina solfeggio). U svakoj disciplini je imenovan Ocjenjivački sud s predsjednikom. Ocjena Ocjenjivačkog suda je konačna. Kriteriji ocjenjivanja Ocjenjivačkog suda su: tehničke vještine, kvaliteta zvuka, fraziranje, poštivanje stilskih obilježja i muzikalnosti, točnost izvedbe, umjetnički dojam (ocjene osobnog pristupa izvedbi).

Program natjecanja i njegovo trajanje su određeni za svaku disciplinu prema slobodnom izboru u skladu s višom razinom natjecanja radi kojeg se učenik prijavljuje na školsko natjecanje (pogledati detalje u pojedinoj disciplini).

Svaka disciplina je podijeljena u šest kategorija (1. kategorija, 2. kategorija, 3. kategorija, 4. kategorija, 5. kategorija, 6. kategorija) prema razredu kojeg učenik pohađa u glazbenoj školi. Na kraju svake discipline učenicima će se dodjeljivati medalje za sudjelovanje na Svečanoj dodjeli s posebnim koncertnim programom gostujućih glazbenika.

Natjecanje se održava od 9. do 11. veljače 2022. u Omišu, Punta 1 (matična škola) tijekom navedenih dana.

Prijave za sudjelovanje su otvorene do 31. siječnja 2022. godine.

Prijavu popunjava predmetni učitelj – PRIJAVNICA

Točan raspored će biti objavljen 7. veljače 2022.

POBJEDNICI INSTRUMENTALNIH DISCIPLINA NASTUPITI ĆE NA SVEČANOM KONCERTU 14. VELJAČE 2022. (PONEDJELJAK)


Discipline

Violina, viola, violončelo

Klarinet, oboa, flauta, saksofon i truba

Klavir i harmonika

Gitara

Solfeggio

PRVA NAGRADA od 90 – 100 bodova

DRUGA NAGRADA od 80 – 80,99 bodova

TREĆA NAGRADA od 70 – 79,99 bodova

 1. Tehničke vještine
 2. Kvaliteta zvuka
 3. Fraziranje, poštivanje stilskih obilježja i muzikalnosti
 4. Točnost izvedbe
 5. Umjetnički dojam izvedbe (ocjene osobnog pristupa izvedbi)

Srijeda  9. veljače 2022. – disciplina violina, viola, violončelo

Srijeda 9. veljače 2022. – disciplina klarinet, oboa, flauta, saksofon, truba

Četvrtak 10. veljače 2022. – disciplina klavir i harmonika

Četvrtak 10. veljače 2022. – disciplina gitara

Petak 11. veljače 2022. – disciplina solfeggio

Točan raspored će biti objavljen 4. veljače  2022. godine na mrežnim stranicama škole te stranici školskog natjecanja prema prezimenu učenika počevši od A.

 • Davor Jelavić Šako,predsjednik natjecanja

 • Silvana Vulas, podpredsjednik natjecanja

 • Gordana Mandalinić Tičinović, tajnica natjecanja

Silvana Vulas

Prijavnica  SUGLASNOST
  Podatke koje od Vas prikupljamo (ime i prezime, OIB, ime i prezime učenika, razred osnovne glazbene škole, program za natjecanje obrađujemo isključivo u sljedeće svrhe: u svrhu prijave učenika-ce za školsko natjecanje osnovne glazbene škole, u svrhu informiranja i obavještavanja roditelja/skrbnika i u svrhu objave rezultata, fotografija i /ili video/audio snimaka koje će se objaviti na YouTube kanalu škole, Facebook kanalu škole, školskoj mrežnoj stranici, Instagram stranici škole, LinkedIn stranici škole te na službenoj stranici natjecanja. Vaše podatke ćemo čuvati i obrađivati samo u navedene svrhe. Vaši osobni podatci se neće proslijeđivati trećim osobama.